Ratastool teel.
Ratastool on sõltuvuse ja teiste abile toetumise sümbol.

Unes ratastooli nägemine tähendab üldise abituse tunnet. Ratastool on sõltuvuse ja teiste abile toetumise sümbol. Uni võib tähendada sõltuvustunnet enda või teiste sõltuvuse suhtes. Sõltuvustunne tekib sageli sellest, mida tajume suhetena teiste inimestega. Võimalik, et olete oma elu hetkes, kus vajate palju abi ja leiate, et vajate oma elus läbilöömiseks ka teiste toetust. Teile võib tunduda, et te pole võimeline ise asju ajama. Samuti võite olla oma elu sellises punktis, kus olete stressis, koormatud rohke tööga või on teil probleeme kodus. Selle surve tõttu võite tunda end piiratuna ja võimetuna midagi ära teha.

Ratastoolid unes ei tähenda ilmtingimata halbu asju, vaid need on tunnete ilmingud, mis tekitavad võimetust teatud asjadega hakkama saada. Kuid just seda tõdedes võite saada oma probleemidest jagu.

Kui olete ennast ratastoolis näinud, tähendab see, et teil on üldine abituse tunne. Võite tunda, et ei suuda teha midagi, mis on teie jaoks oluline. Kui näete ennast ratastoolis, mis liigub  kiiresti ja selle liikumine  on kontrolli alt väljumas, näitab see, et peate abi otsima. Võimalik, et kogete palju stressi ja vajate kedagi, kes teid aitaks.

Kui näete, et teid lükatakse ratastoolis ringi, võib see tähendada, et tunnete, et olete sõltuv sellest inimesest, kes teid unenäos lükkab. Abituse tunne unes kinnitab tavaliselt seda, et tegelikus elus kipute liiga palju ühele inimesele toetuma. Kui aga tunnete end ratastoolis olles esialgu kurvana ja siis leiate kergendust, kui keegi tuleb teie juurde ja hakkab teid ratastooliga lükkama, võib see tähendada, et otsite oma probleemile abi.

Ratastoolist tõusmine või unes ootamatult kõndima hakkamine tähendab oma sõltuvuse ületamist kellestki. Võimalik, et olete tõusnud ilma abita või aidanud kedagi teist ratastoolist üles. See tähendab, et leiate jõu, et teha seda, mida peate tegema.

Kellegi teise nägemine ratastoolis tähendaks, et võite näha seda inimest abituna või emotsionaalselt alaarenenuna. Need võivad olla teie lähedased inimesed või pidevalt abivajajad kolleegid. Nähes neid ratastoolist üles tõusmas, võib see tähendada, et näete, et neil on eeldusi ise hakkama saada, eriti kui teie olete just see, kes neid üles aitab.

Kui olete inimene, kes reaalses elus kasutab ratastooli, on uned ratastoolidest teie jaoks tavalised. Sigmund Freud uskus, et sellises unenäos esinevad ratastoolid on seotud väliste teguritega, näiteks piltidega igapäevaelust.

Kui te ei kasuta ratastooli igapäevaelus, võib sellel olla erinev tähendus. Ratastoole saab kasutada mitmesugustel erinevatel meditsiinilistel põhjustel, näiteks lihasdüstroofia või seljaajusonga korral. Sellistel juhtudel kasutavad inimesed ratastoole püsivalt, et tagada igapäevaelus tavapärasest tegevusest osavõtt. Teisest vaatenurgast kasutavad vanurid ratastoole nõrkade või väsinud jalgade tõttu. Selle unenäo tähenduse eesmärk on anda praktiline ja ülevaatlik määratlus, mida teie ratastooli uni tähendab.

Mida tähendab uni elektrilisest ratastoolist?

Uni elektrimootoriga ratastoolist, võib tähendada tunnet, et asjad on “kontrolli alt väljas” ja et peate kontrollima, mida teised inimesed mingist teatud olukorrast arvavad ja ütlevad. Ratastoolid viitavad mõnikord elus haavatavale olukorrale. Kas on mõni probleem, mille eest üritate põgeneda? Kas tunnete end praegu haavatavana? Kuidas võiksite probleemist üle saada? Elektrilistel ratastoolidel on sageli juhtkang ja see näitab, et kuigi teie käes on kontroll, võitlete elus millegagi. Unenäos liikuvad rattad osutavad teekonnale. See on positiivne uni, mis näitab, et teil on elus selgust.

Unes ratastooli lükkamine tähendab, et peate kelleltki abi paluma. Proovige teistega rohkem suhelda. Moodsa ratastooli lükkamine näitab, et keegi võib teile pakkuda projekti, mis köidab teile tähelepanu. Vanamoodsa ratastooli lükkamine ennustab häid suhteid.

Vaimse sümboolikana võib ratastool tähendada, et tunnete, et ei jõua elus sinna, kuhu soovite. Kuna see on tingitud asjaolust, et ratastool ise kujutab endast mõnevõrra “kinni” olemist, võib see olla seotud ärkveloleku olukorraga, üldiselt tööolukorraga või piirkonnaga, kus teid tõenäoliselt kontrollitakse.

Unes ratastooliga seotud spordialade harrastamine või spordiürituse vaatamine, kus on inimesi ratastoolis, näitab uut algust.

Mida tähendab uni halvatud inimesest?

Kui näete kedagi, kes on ratastoolis või unes halvatud, võib see tähendada, et teil pole oma suhtes selle inimesega liikumist. Seda und võiks pidada murettekitavaks – sõltuvalt muidugi unenäo üksikasjadest. Tähelepanu peaks sellele eriti siis pöörama, kui olete unes ise halvatud ja reaalses elus see nii pole. See uni võib tähendada ka kellegi võimu ja kontrolli mingi olukorra üle ning seda, et te ei suuda probleemist pääseda ega seda lahendada. Pidage meeles, et igast olukorrast on alati väljapääs olemas.

Mida tähendab näha unes ennast ratastoolis?

Enda nägemine ratastoolis võib tähendada, et kaotate elus midagi olulist. Mõnikord näeme seda tüüpi unenägusid, kui midagi ekstreemset teie elu kontrollib. See võib olla probleem partnerluses või suhted teiste inimestega. Seda tüüpi unenäod tulenevad sageli varjatud hirmudest ja ärevustest elus ja on seotud kontrollimisega. Väga harvadel juhtudel võib unes enda ratastoolis nägemine olla millegi jaoks väike hoiatus. See võib vihjata teie tervisele, privaatsuhtele või isegi teie karjäärieesmärgile. Enne kui osutate, mida selline uni teie jaoks tegelikult tähendab, peate tõlgendama kõik unes olevad sümbolid ja selle, kuidas te elus asjadesse suhtute. Proovige otsida metafoore ja põhjuseid, miks teil selline uni oli ja mida see tegelikult kõigi teiste unenäosümbolite tõlgendamisel tegelikult tähendab.